Blogi

Helposti haudutettuna

Kupillinen pakuriteetä maistuu aina, Haltilla tai kotisohvalla.

Saitko pussin mystistä pakurirouhetta, etkä tiedä kuinka toimia? Vai etsitkö helppoja vinkkejä maittavan ja antioksidanttipitoisen juoman valmistamiseen? Nappaa tästä yksi vinkki talven pakkasille, vaikkapa pilkki- tai patikointireissulle.

Näitä tarvitset

  • 3 rkl kotimaista pakurirouhetta (ps. Joko huomasit, me toimitamme sitä sinulle kotiin:) )
  • Termospullon täynnä kuumaa vettä (n. 1 litra)
  • Ruokalusikallisen hunajaa tai hyppysellisen lakritsinjuurta
  • Optio, yksi tippa piparminttuöljyä
  • n.2 h odotusajan

Haudutettuna

  1. Keitä litra vettä ja ota samankokoinen termospullon esiin
  2. Lusikoi pullon pohjalle noin 3 rkl kotimaista ja puhdasta pakurirouhetta
  3. Lisää lusikallinen kotimaista kennohunajaa tai luomu-laatuista laritsinjuurta, optiona tippa piparminttuölyä
  4. Kaada pulloon (varovasti) kiehautettu vesi ja sulje korkki tiiviisti
  5. Odottele +2h jotta juoma uuttuu hyvin. Itse laitan illalla termariin ja aamulla kuppiin. Sekoita hieman ennen käyttöä ja annostele kuppiin.

Tätä samaa metsiemme mustaa kultaa joivat jo esi-isämme, ottivat palan puusta, keittivät pannua nuotiolla ja nauttivat luonnon hiljaisuudesta tai toistensa seurasta. Halusimme tuoda samaa tunnelmaa jokaiselle! Emme pysty siirtämään kokonaista metsää, mutta voimme antaa siitä parhaat palat ?

-PakuriPojat