Blogi

Torju flunssa!

Mutta miten?

Keinoja on monia. Terveellinen ruokavalio, stressin pitäminen kurissa ja säännöllinen liikunta on varmasti kärkisijoilla. Jos saatuun palautteeseen on uskomista, löytyy immuniteetin ylläpitoon useita yksilöllisiä tapoja edellisten vaihtoehtojen lisäksi. Avanto toimii toisella ja D- tai C-vitamiinilisä toisella. Artikkelin kirjoittajan  93 vuotias isoäiti uskoo hunajaan yksinkertaisella reseptillä: Lusikallinen lämpimän veden sekaan ja nauti päivittäin. Emme tohdi tätä epäillä, onhan naisten keskimääräinen elinikä lähes kymmenen vuotta alhaisempi kuin pitkän iän sankarittarella.

Pakuripoikien korviin kantautuu jatkuvasti tarinoita joissa vahvaksi keitetyn pakuriteen on uskottu tuovan apua niin flunssan ensioireisiin, kuin pitkittyneeseen niiskutteluun. Ja samoihin kokemuksiin olemme tulleet itsekin. Jos uteliaisuus heräsi kokeiluasteelle asti, voimme jakaa sinulle yhden reseptin. Oleppa hyvä.

Pakuri-inkiväärijuoma

img_0006

  • Pohjaksi litra pakuriteetä, keitto-ohjeen löydät täältä
  • Reilusti tuoretta pilkottua inkivääriä (1 cm viipale)
  • Hyppysellinen cayennepippuria
  • Kourallinen goji-marjoja (optio)
  • 1-5 tippa piparminttuöljyä
  • Echinatippoja reilusti, esim Frantsilalta

Juo 3-5 kuppia päivässä kotimaisen hunajan kera.

Lääkkeiden käyttäjät ja sieniallergikot, huom!

Aloita pakuriteen käyttäminen pienillä määrillä jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta pakurista. Vaikka pakurikääpä on puhdas kotimainen luonnontuote ja suurelle enemmistölle turvallinen käyttää, on aloittaessa hyvä olla varovainen mahdollisten allergioiden varalta (sieniallergia). Muista myös ettei pakurikääpää suositella käytettäväksi samanaikaisesti antibioottien, penisiliinin tai verenohennuslääkkeiden kanssa.